Nyttiga våfflor à la Middagsfrid

Imorgon är det ju våffeldagen och häromveckan gjorde vi på Middagsfrid därför ett recept i provköket som jag sen fick styla inför fotograferingen. Slutresultatet blev himla fint och våfflorna både nyttiga och goda så jag tänkte dela med mig av receptet här. Annars hittar ni det också på Kickis blogg. Skrädmjöl hade jag aldrig hört talas om tidigare men tydligen är det gjort på rostade havrekärnor. Har ni inte det hemma kan ni använda något annat mjöl av valfri sort, eller ta två dl bovetemjöl om ni vill göra glutenfria våfflor. Våfflorna får ganska mycket smak av kokos så om ni inte gillar det kan ni köpa deodoriserad kokosolja som har en neutral smak.    Kickis våfflor 4 ägg 4 dl havremjölk 1 dl kokosolja 1 dl bovetemjöl 1 dl skrädmjöl 2 tsk bakpulver 2 kr salt   Vispa ägg, havremjölk och kokosolja i en bunke. Blanda bovetemjöl, skrädmjöl, bakpulver och salt för sig i en annan bunke. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Låt stå och svälla i 30 minuter. Grädda i ett smort järn. Servera med vispad grädde och färska bär.    Med hjälp av min duktiga kollega Katarina Bellman fick jag till en fin bild. Det är verkligen grymt roligt med matstyling om man tar sig lite tid och lägger energi på att få det bra. Bilden kommer härifrån!