När man blir bra bemött i en mataffär.
Jag hade en väldigt trevlig upplevelse i mataffären på Urban Deli häromdagen som jag måste ge dem lite credd för. Det hela börjar egentligen med att jag gick dit för några veckor sen och köpte en tryffelmajonnäs som vi skulle äta med några vänner på kvällen. När jag sen skulle öppna den på kvällen och provsmakade lite så smakade den.. PLAST! Det var verkligen skitäckligt, som att plastbyttan den låg i hade gett smak till majonnäsen som i övrigt inte smakade någonting, och definitivt inte tryffel. Var tvungen att spotta i vasken, så himla äcklig var den. Och det kändes ju lite irriterande eftersom den inte var speciellt billig heller. Hur som helst, jag sa ingenting om det och gick vidare med mitt liv. Men så var jag ju där igen häromdagen för att handla och då såg jag den lilla luriga burken ligga där i köttdisken. Så jag fick ett infall och berättade för personalen om min upplevelse och genast hämtade killen i disken chefen för att jag skulle återberätta vad som hänt. Han bad om ursäkt, skulle prata med leverantören och frågade om jag ville ha någon kompensation. Jag tackade nej, ville verkligen bara säga till. Men så när jag stod i kassan och betalade kom chefen till mig och frågade "Vill du ha något gott till förrätt ikväll?". Och så gav han mig en hel burk med hemmagjord skagenröra. Gulligt!! Summa sumarum: det krävs inte mycket för att man som kund ska känna sig uppskattad och sedd, och det behöver inte kosta så mycket heller. Önskar att fler matbutiker kunde lära sig det! Och så två grejer jag vill tipsa om att handla: - Broccolini eller broccolisparris. Det här har jag sett lite här och där i olika matbutiker den senaste tiden, kanske börjar det bli mer populärt? Jag åt det väldigt ofta i New York när jag bodde där. Det är en variant av broccoli som är mycket mer späd och mild. Stek den tillsammans med lite vitlök och chili för ett gott tillbehör till maten!- 72% varm choklad. Jag längtar till vardagkvällarna nuförtiden för det betyder att jag får dricka en kopp med rykande het varm choklad från Madagascar. Jag brukar ha i lite ekologiskt vaniljpulver och lite, lite stevia också så blir det extra gott.