Nacho crusted chicken fingers
Här kommer ett recept som passar alldeles utmärkt att njuta av i helgen: Nacho crusted chicken fries (i brist på en bra svensk översättning). Kanske har du några nachochips över från fredagsmyset som du behöver bli av med? Det fina med det här receptet är att det är busenkelt, innehåller få ingredienser och i princip bara sådant som du förmodligen redan har hemma - förutsatt att du äter nachochips ibland dårå. Byt ut panko mot vanligt ströbröd om det är lättare att få tag på. Riktigt, riktigt gott blir det oavsett! Nacho crusted chicken fingers (2-3 personer) 400 g kycklingfilé 1 dl pankoströbröd 100 g nachochips (gärna med ostsmak) 1 tsk lökpulver 0.5 tsk salt 2 krm cayennepeppar 75 g smör Sätt ugnen på 200 grader (180 grader varmluft). Skär kycklingfiléerna i lagom stora "finger"-storlekar. Kör nachochipsen i en matberedare till ett grovt pulver. Tillsätt pankoströbrödet, lökpulver, cayennepeppar och salt. Blanda om ordentligt. Smält smöret. Doppa kycklingbitarna först i smör, sedan i chipsblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper, alternativt ett finmaskigt galler. Baka i ugnen i ca 15-20 minuter tills kycklingen är genomstekt och har fått fin färg. Servera med ketchup, majonnäs eller annan favoritsås att dippa i.