Mozzarellafylld butternutpumpa med parmesan och persilja

Eftersom jag inte orkade handla idag så experimenterade jag lite med pumpan som blev över från igår och kom fram till ett recept som jag tyckte var väldigt gott. Perfekt som tillbehör till något, kanske en köttbit eller bara en krispig sallad. Jag använde röda inlagda jalapenos eftersom jag hade det hemma, men det går såklart lika bra med gröna - eller inga alls! Konsistensen blir lite som ett pumpamos, gott och sotigt. Obs! Känner mig tvungen att berätta att min kille, eh, spottade ut det. Skyller dock på riktigt dåliga smaklökar just ikväll (annars brukar han alltid älska det jag lagar) och sensitivitet mot pumpa. Så. Gillar du inte pumpa är det kanske inte din grej. Annars - GOTT!  Mozzarellafylld butternutpumpa med parmesan och persilja (2 pers)1/2 buttternutpumpa 1 tsk olivolja1 dl riven parmesan 1 mozzarella 1 tsk hackad persilja1 msk hackad röd jalapeno 1 msk smör1 msk mandelmjölSalt och svartpeppar Pinjenötter att toppa med1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Gröp ur kärnorna och "trådarna" ur pumpan. Ringla över olivolja, salt och peppar. Lägg i en ugnsform och in i ugnen i ca 50-60 minuter tills pumpaköttet är mjukt. 3. Gröp ur pumpaköttet ur skalet och lägg i en bunke. Spara skalet intakt! Höj ugnsvärmen till 250 grader. 4. Blanda pumpakött med mozzarella i bitar, riven parmesan, hackad persilja, jalapenos och smör. Salta och peppra efter smak. 6. Lägg pumpablandningen i skalet igen. Strö över mandelmjöl, lite mer parmesan och pinjenötter. Sätt in i ugnen och tillaga i 10 minuter eller tills osten på toppen har fått en fin färg. 7. Servera!