Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Recept
    • Hamburgare
    • Veckans eko
    • Copycat-recept
    • Graviditet
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2018
    • Januari2018
    • December2017
    • November2017
    • Oktober2017
    • September2017
    • Augusti2017
    • Juli2017
    • Juni2017
    • Maj2017
    • Visa hela arkivet
  • Om Foodstories

Morotskaka med Philadelphia-frosting (gluten- och sockerfri)

Jag har som sagt en ny kollega på jobbet. Cassandra heter hon, hon är en hejare på att både baka och laga mat, och det är hon som sköter bland annat Gastrofy-bloggen, Instagram och Facebook. Häromdagen visade hon mig ett recept på en morotskaka som hon gjort hemma som fick mig att smälla av av sug, så jag var tvungen att göra en egen variant hemma direkt. 

Morotskakan är helt glutenfri och helt sockerfri (d.v.s. fri från raffinerat socker, den är sötad med lite honung, dadlar och russin). Hade man inte vetat om det hade man dock inte märkt av något av det, för den smakar helt gudomligt gott. Philadelphia-frostingen testade jag mig fram till och sötade med björksocker, den blev också sjukt god. Jag har ätit den här kakan till frukost och mellanmål de senaste dagarna, för den är sjukt mättande och precis lagom söt. Och väldigt enkel att baka! Så, här kommer Cassandras recept som jag tweakade litegrann för att anpassa mig efter det jag hade hemma. Rekommenderar er alla att prova att göra den hemma! 

Morotskaka
4,5 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk kanel
1 tsk  kardemumma
1 krm malen kryddnejlika
1 dl hackade valnötter
0.5 dl hackade hasselnötter
0.5 dl russin 
5 st dadlar, urkärnade och hackade
2 st morot (riven)
3 ägg
1 dl neutral olja
1 msk citronsaft
Skalet från citron
2-3 msk honung

Blanda mandelmjöl, bakpulver, salt, kryddor, valnötter, hasselnötter, dadlar och russin.

Blanda ner riven morot med ägg, olja, citronsaft och honung. Vispa runt ordentligt! 

Smörj en rund kakform och mjöla med mandelmjöl, alt. klä den i bakplåtspapper. 

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter tills den är fast i mitten och den börja släppa från kanterna.

Låt kakan svalna.

Glasyr 
150 g Philadelphiaost
1 dl vispgrädde
0.5 tsk vaniljpulver
1-2 msk valfri sötning (jag hade björksocker) 

Blanda ihop alla ingredienser. 

Fördela över den svalnade kakan med en slickepott. 

Dekorera med t ex nötter och citronskivor. 

29 september 2016 kl 12:57
0kommentarer
2

Morotskaka med Philadelphia-frosting (gluten- och sockerfri)

Jag har som sagt en ny kollega på jobbet. Cassandra heter hon, hon är en hejare på att både baka och laga mat, och det är hon som sköter bland annat Gastrofy-bloggen, Instagram och Facebook. Häromdagen visade hon mig ett recept på en morotskaka som hon gjort hemma som fick mig att smälla av av sug, så jag var tvungen att göra en egen variant hemma direkt. Morotskakan är helt glutenfri och helt sockerfri (d.v.s. fri från raffinerat socker, den är sötad med lite honung, dadlar och russin). Hade man inte vetat om det hade man dock inte märkt av något av det, för den smakar helt gudomligt gott. Philadelphia-frostingen testade jag mig fram till och sötade med björksocker, den blev också sjukt god. Jag har ätit den här kakan till frukost och mellanmål de senaste dagarna, för den är sjukt mättande och precis lagom söt. Och väldigt enkel att baka! Så, här kommer Cassandras recept som jag tweakade litegrann för att anpassa mig efter det jag hade hemma. Rekommenderar er alla att prova att göra den hemma!  Morotskaka4,5 dl mandelmjöl2 tsk bakpulver1 krm salt2 tsk kanel1 tsk  kardemumma1 krm malen kryddnejlika1 dl hackade valnötter0.5 dl hackade hasselnötter0.5 dl russin 5 st dadlar, urkärnade och hackade2 st morot (riven)3 ägg1 dl neutral olja1 msk citronsaftSkalet från citron2-3 msk honungBlanda mandelmjöl, bakpulver, salt, kryddor, valnötter, hasselnötter, dadlar och russin.Blanda ner riven morot med ägg, olja, citronsaft och honung. Vispa runt ordentligt! Smörj en rund kakform och mjöla med mandelmjöl, alt. klä den i bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter tills den är fast i mitten och den börja släppa från kanterna.Låt kakan svalna.Glasyr 150 g Philadelphiaost 1 dl vispgrädde0.5 tsk vaniljpulver 1-2 msk valfri sötning (jag hade björksocker) Blanda ihop alla ingredienser. Fördela över den svalnade kakan med en slickepott. Dekorera med t ex nötter och citronskivor. 

Föregående inlägg

Hat-listan :/

Nästa inlägg

Indisk matlagningskväll!

Till bloggens startsida

Foodstories