Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in

Morfars fiskpudding

Nu, mina vänner, ska jag dela med mig av ett recept som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. När jag och min lillasyster var små och åkte för att besöka vår morfar i Göteborg så gjorde han alltid samma maträtt, en rätt som vi älskade: morfars fiskpudding. Att två barn ska tycka att fiskpudding är en höjdare låter kanske inte helt sannolikt men tro mig, det smakar bättre än namnet antyder - helt fantatiskt faktiskt. Tänk er en blandning av mild fisk, krämig grädde, hackad dill och massvis med smör. När morfar gick bort när jag var 10 år dröjde det länge innan vi åt den igen, det blev liksom inte riktigt samma sak. Men så häromdagen när hela familjen satt och gick igenom gamla recept och böcker i Torekov så hittade vi ett brev som morfar skrivit till mamma för över tio år sedan, där han delade med sig av receptet. Åh, min fina morfar.      Ja, där har ni receptet in all its glory. Så enkelt och så gott! Fiskfärs kan vara lite knivigt att få tag på om man inte går till en mataffär med bra fiskdisk eller en fiskaffär, men annars kan man alltid mixa/mala fiskfärsen själv i en matberedare.    Morfars fiskpudding   3 hg fiskfärs (jag tog torsk och lax men man kan blanda lite hur man vill) 2,5 msk vetemjöl 2 ägg 1,5 tsk salt Lite vitpeppar Riven muskot 1 kruka hackad dill 2 dl grädde 2 dl mjölk Ströbröd    Blanda alla ingredienser utom ströbröd i en bunke. Häll smeten i smord ugnsform, den får gärna vara liten men hög. Toppa med ströbröd och baka i ugnen i ca 1 timme eller tills smeten har "satt" sig. Servera med nykokt potatis och, viktigast av allt, skirat smör.           

Föregående inlägg

Ekologisk på en budget

Nästa inlägg

En liten påminnelse!

Till bloggens startsida

Foodstories