Mitt hemmagjorda surdegsbröd

Så blev det äntligen färdigt - mitt allra första surdegsbröd. Efter fyra dagars matande av surdeg, jäsande och bakande. Jag vägrade äta någon middag innan jag var klar klockan 21.30 på kvällen igår för jag ville vara så hungrig som möjligt när jag högg in.  Hur blev det då? Det blev otroligt gott och det är ju den största vinsten. Sen reste det sig inte riktigt så mycket som jag hade hoppats, det blev något kompakt, men för ett första försök tycker jag ändå att det blev klart godkänt. Problemet med gasugnen löste jag genom att sätta på grillen i slutet, vilket gav en fin och brun yta, om än rätt ojämn.  Jag dukade fram ost, marmelad och smör men det räckte med det senare - finns få saker som är så gott som nybakat bröd med bara smör på. Förutom att fota gjorde jag en kort filmsnutt, mest för att på ett bättre sätt visa hur brödet och surdgen såg ut, se nedan. Sätt på HD så ser ni det allra bäst!