Mina recept i Plaza Kvinna
Igår morse sprang jag ivrigt till Pressbyrån för att köpa det rykande färska numret av Plaza Kvinna. Möttes av puffen "Trash Cooking - upptäck nya mattrender" på omslaget vilket var väldigt lovande. Det är ju min artikel de puffar för! Temat för februarinumret är hållbarhet så mitt uppdrag var att göra tre recept baserade på tre hållbarhetstrender. Älskar att laga mat utifrån teman, det blir så mycket roligare och enklare att vara kreativ då. Det första receptet var detta: Apelsinpannkakor med lönnsirapsmör. Hur gott låter inte det? Här tipsade jag om att man kan använda gammal mjölk till att göra just pannkakor, istället för att slänga den direkt efter utgånget bäst-före-datum. Dessutom berättar jag hur man gör sin egen buttermilk, en ingrediens som används i många amerikanska recept. Sen kom ett helt härligt uppslag med två recept. Det första är en smörstekt gnocchi med morotsblastpesto. Man kan alltså använda blasten på morötter till att göra en fantastiskt god pesto, så får man användning för hela råvaran. Denna typ av matlagning kallas just Trash Cooking - att laga mat på sådant som man annars skulle slänga. Och så har jag äntligen gjort en riktig vegoburgare. Av quinoa och kikärtor gjorde jag den här som blev väldigt god. Jag kom också på ett ytterligare sätt att förhöja smaken på den: panera den i panko innan du steker. Då blir den sådär perfekt krispig också. Mycket fin artikel måste jag säga. Köp den ni också om ni vill titta lite närmre på hur man lagar de olika rätterna. Och har ni förslag på artiklar som ni hade velat se att jag gjorde i exempelvis Plaza, hit me! Your wish is my command osv. Puss!