Min nya vardag.
Hej hej hej! Här sitter jag och äter majskakor med ost och smör, det har blivit min nya grej. Riskakor ska man ju tydligen inte äta längre pga arsenik, men det gör ingenting för majskakor är godare oavsett. Ska strax hoppa in i duschen för att sen gå på en middag på Hantverket lite senare ikväll. Jag tänkte att det vore på plats med en liten uppdatering om vad jag nuförtiden. Som några av er kanske har förstått har jag slutat på Gastrofy för att köra 100% frilans med mitt eget företag Sofie Lundberg AB. Jag började för några veckor sen och än så länge går det väldigt bra, även om det i början handlar väldigt mycket om administration, fylla i papper och registrera sig etc. etc. Nu har jag precis skickat mina första fakturor och då kan man väl säga att man är igång på riktgt! Det är en stor blandning av jobb och uppdrag jag tar mig an, men bland annat: - Videoproduktion. Receptvideos till bland annat KIT, men även andra aktörer - såväl kommersiella som redaktionella. - Recept, styling, text + bild. Det kan var allt från en tidning till ett varumärke som vill att jag tar fram ett recept, skriver en artikel eller något annat. Styling är något som jag kanske nyligen har börjat göra på riktigt men det är roligt att se utvecklingen! - Bloggsamarbeten. Ofta vävs någon eller några av ovanstående grejer in i ett sånt samarbete, med tillägget att varumärken köper plats i mina sociala kanaler. Precis som alltid är jag väldigt noga med vad för typ av samarbeten jag gör och med vilka - det ska alltid kännas bra i magen! - Social media-konsulting. Konsultation? Vad säger man egentligen utan att det blir svengelskt? Hur som helst, jag hjälper bland annat en restaurang med sin sociala medie-strategi vilket är ett rätt nytt men kul sätt att jobba för mig. Än så länge är det sjukt roligt att jobba för sig själv. För mig gör det inte så mycket att jag spenderar en stor del av dagen bara med mig själv, det är liksom upp till mig att boka in möten eller sätta mig på ett café om jag känner mig lite ensam. Och trots att jag inte kan säga att jag jobbar 9-5 varje dag så är det ALLTID något att göra - faktiskt mycket mer nu än tidigare. Är inte det lustigt? Hur hann jag med allt när jag dessutom hade ett halvtidsjobb? Och för att illustrera hur en dag kan se ut i några bilder: Stylar och fotograferar frukosten, dels för att det är kul och jag vill träna på att bli bättre på det, dels för att ha något fint att lägga upp på Instagram. Win-win! Lagar ett recept och packar ihop i lådor för att ta med mig till kunden för provsmakningsmöte. Gör receptfilm för en ny kund. Försöker komma ihåg att äta lunch också (trots att, eller kanske tack vare, jag jobbar med mat glömmer jag ofta själv ort att äta), så slänger ihop en sallad med ugnsrostade grönsaker och en dressing gjord på cashewsmör, soja, lime, sesamolja. Gott!