Milchschnitte

När jag var liten bodde jag i Österrike under några år tillsammans med min familj. Bortsett från skidåkning och att gå på kindergarten (och prata flytande tyska!) är ett av mina starkaste minne något jag och min syster åt så fort vi fick chansen, milchschnitte. Det är en chokladkaka med en typ av sötsyrlig mjölkfyllning i, och det var det bästa jag visste. Jag har sett att de finns att köpa i mataffären här i Sverige nuförtiden, men när jag såg att någon hade gjort en egen variant hemma ville jag testa det också. Sagt och gjort, igår bakade jag milchschnitte och de blev faktiskt himla bra. De påminner litegrann om drömtårta, men istället för smörfyllning är det cream cheese-fyllning i. Mums!  Milchschnitte5 äggulor5 äggvitor 2.5 dl vetemjöl2.5 dl socker 4 msk vatten 2 msk neutral olja 2 msk kakao Fyllning: 100 g cream cheese 2 dl vispgrädde (vispad) 2 msk honung 1 tsk citronsaft 1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvita hård i en bunke. 2. I en annan bunke, vispa ihop äggula och socker. Tillsätt vetemjöl, vatten, olja och kakao. Vik sedan försiktigt ner äggvitan och blanda till en jämn smet. 3. Klä en bakplåt med bakplåtspapper, vik in kanterna på pappret lite så att smeten inte rinner ut. Häll smeten på pappret i ett jämnt laget, baka sen i ugnen i ca 10 minuter. 4. Blanda ingredienserna till fyllningen i en bunke. 5. Låt kakan bli helt kall. Dela den sedan på mitten och lägg fyllningen på ena halvan. Vik över andra halvan och dela i rektangulära bitar. 6. Låt stå i kylskåp i minst två timmar innan servering.