Middag med Stoneleigh

Nu har det hänt så mycket grejer den senaste veckan att jag halkat efter med rapporteringen. Jaja, så är det ibland. Jag var i alla fall på två event förra veckan, här kommer ett av dem: en middag med nya zeeländska vinföretaget Stoneleigh.  Det här var ett av de bäst uppstyrda eventen jag varit på när det kommer till mat och dryck. Det märktes att någon har lagt ner tid och tanke på att planera, och det uppskattas. Jag tog med mig min kompis Frida och vi blev upphämtade på mitt kontor i taxi för att ta oss till Rosendals Trädgårdar ute på Djurgården. Bara det! Rosendal är kanske inte det första man tänker på att besöka en kall vinterkväll men de upplysta husen och träden i kombination med öppna utomhuseldar gav platsen en helt magisk känsla.      Det första vi fick göra när vi kom dit var att gå in i det gamla bageriet, där två kockar stod och bakade pizza åt oss medan vi surplade mousserande vin occh blev hälsade välkomna.      Pizzorna med purjolök från trädgården var grymt goda!    Därefter gick vi ut i trädgårdslandet med lyktor och korgar för att skörda grönsaker till middagen. Så mysigt! Dock blev det inga bilder eftersom det var så mörkt ute. Eller ja, en bild med mobilen blev det, den här:      Detta är alltså en låda med vacuumförpackade äpplen och rödbetor som har legat mitt i en komposthög i några veckor och blivit långsamt tillagade av värmen. Hur coolt är inte det? Ni skulle sett hur det rykte när trädgårdsmästaren började gräva i högen. I komposthögen blir det nämligen 62 grader varmt så man kan både fermentera grönsaker och exempelvis koka ett perfekt tillagat ägg i den.      Efter utflykten i trädgårdslandet kom vi in till ett vackert dukat bord. Jag och Frida fick plats bredvid två mycket trevliga herrar, Pelle och Johan från Nöjesguiden. Vi hade verkligen superkul - det är faktiskt inte alltid man har det på event där man träffar människor från branschen som är mer eller mindre intresserade av att prata.      Vi fick en introduktion till Stoneleighs viner samt lite försnacks innan middagen också. En av de godaste grejerna (inte med i bild) var saltbakad jordärtskocka som man doppade i en sås av svart vitlök. Mums! Jag fick även med mig lite svart vitlök hem som jag tänkte experimentera med. Det var i alla fall en fantastiskt fin och trevlig kväll som gav en massa julstämning, så tusen tack Stoneleigh för det!