Mat jag åt när jag var liten.
När vi var i Torekov och åt middag häromdagen med mamma och pappa började vi prata om hur och vad vi åt för mat när jag var barn. Mat har egentligen aldrig varit en jättestor del av mitt tidiga liv vad jag minns. Mina föräldrar var måttligt intresserade av matlagning och det har inte kretsat så mycket kring det även om vi alltid åt god, hemmagjord mat. Däremot har vi alltid ätit tillsammans, prick klockan 18.00 varje dag var det familjemiddag vilket var lite störigt ibland men för det mesta väldigt mysigt eftersom man fick lite värdefull familjetid. Och jag kom tidigt på att om jag erbjöd mig att hjälpa till att laga maten så slapp jag diska, kanske är det därför jag blev intresserad av mat från början. Jag gjorde en lista på den mat jag minns speciellt från när jag var barn/tonåring, saker som av olika anledningar har fastnat, vissa saker äter jag fortfarande och vissa saker har jag inte ätit sen jag var liten. Vad har ni för speciella minnen av mat från barndomen? ÄTER FORTFARANDE: Köttfärssås med spaghettiEn stapelrätt hemma hos oss. Ibland gjorde mamma den med paprika i, vilket jag inte alls tyckte om och tyckte förstörde rätten litegrann. Idag gör jag köttfärssås rätt ofta, men äter den med grönsaker istället för spaghetti. ÄTER ALDRIG: Korv stroganoffDen enda rätt som jag vägrade äta och som jag också slapp äta om det någonsin serverades. Det är någonting med korvkonsistensen i såsen som ger mig kväljningar, fortfarande. ÄTER FORTFARANDE: SconesIbland på helgmorgnar gick mamma upp och bakade scones till frukost och jag minns att det var så mysigt, det är få saker som är så gott som nybakade scones. Nuförtiden gör jag själv scones ibland på morgnarna till mig och M. ÄTER ALDRIG: Snabbnudlar med kokt potatisNär jag var tonåring levde jag på snabbnudlar när jag inte åt hemma, alltid smaken "Stark". När jag var hos en kompis brukade vi ibland koka med lite potatistärningar i nudlarna, vi tyckte det kändes "lyxigare" haha. ÄTER ALDRIG: Blodpudding med lingonPappas "paradrätt" när vi var små. Jag tyckte inte om idén av vad det var (blod lät så läskigt), men tyckte ändå att smaken var helt okej. Idag skulle jag inte äta det, mest för att blodpudding som man köper i butiken innehåller massvis med socker.ÄTER IBLAND: Lingongrova med smör, ost och marmelad När vi var små åt vi först middag vid sex, sedan åt vi kvällsmat innan vi gick och la oss. Någon mer som gjorde/gör så? Då blev det alltid en macka, ofta Lingongrova, med ost och marmelad, och en kopp O'Boy. ÄTER IBLAND: Panpizza med gurkskivor Eftersom som vi inte hade någon micro hemma gjorde jag alltid panpizza i ugnen. Det blev grymt mycket godare och så åt jag det med tunna skivor av färsk gurka. Mmmm! ÄTER IBLAND: Africana En Göteborgsrätt som består av kyckling eller fläskfilé i currysås med ris, serveras med mandariner, bananer och jordnötter. Ibland syltlök också! För vissa låter det läskigt men det är faktiskt väldigt gott. Jag brukar äta en pizza som är en variant av detta med banan och curry.