Lyxig fisklunch en måndag.
Äsch, vilken dålig dag jag har haft idag. Känner en sån frustration i hela kroppen och det tar så mycket energi. När jag känner så gör jag vad jag har lärt mig i yogan och när jag gick i terapi: att andas igenom mina känslor istället för att ryckas med, att låta dem vara och inte agera på dem, typ bli arg på någon jag tycker om eller skälla på den jag bor med av ingen anledning. Jaja, ska inte tråka ut er med det. Istället kan jag berätta om the highlight of min dag, nämligen lunchen. Jag blev bjuden till en presslunch av Norges Sjömatråd för att prova den "norska fjordörret" (regnbågslax) som lanseras i Sverige. Lagade maten gjorde Årets Kock-vinnaren 2016 (samt kock på en av Stockholms bästa restauranger, Lilla Ego) Jimmi Eriksson. Ni kan ju gissa om det var gott! Avsmakningsmenyn bestod av fem rätter, alla gjorda på örreten som tillagats på olika sätt. Det var jag och några bloggare, men mest journalister från stora mattidningar och så. Alltid trevligt att träffa folk i branschen tycker jag, även om jag inte alltid känner någon. På vänster sida och ner: Rå norsk fjordörret med soja, ingefära, solrosfrön och wasabiGravad & sotad norsk fjordörret med jordärtskocka och citronGravad norsk fjordörret med potatis, gurka, pepparrot och gräddfilPå höger sida och ner:Sotad & bakad norsk fjordörret med, sparris, ägg och parmesan Bakad norsk fjordörret med blomkål, yoghurt och gräslökMin favorit var den gravade laxen med kronärtskocka och den med blomkål. Wow, allt smälte i munnen! Fjordörret smakar väldigt lik vanlig lax men köttet har kortare fibrer vilket gör att känslan av laxen blir mjukare med mindre tuggmotstånd. Jimmi kom själv och presenterade sina rätter och tog emot gästernas jubel. Otroligt gott var det. Det enda jag ställer mig tveksam till gällande fisken är att den är odlad, precis som nästan all annat lax som går att få tag på. Helst hade jag ätit helt naturlig, gärna vild lax, men tro mig - det är i princip omöjligt. Eat Ekoaffären har dock tagit in en lax som ska vara odlad enligt mycket hög standard, de äter bara naturligt foder och har mycket plats att röra sig i. Annars får man kanske helt enkelt stå ut med att äta odlad fisk om man nu vill äta lax. Och det vill man ju.