Lunch på restaurang Hantverket

Nya restaurangen Hantverket på Sturegatan öppnar snart upp dörrarna och därför blev jag tillsammans med andra journalister och bloggare bjuden på en trerättersmeny till lunch idag. Att gå på pressluncher kan innebära både högt och lågt när det kommer till maten, allt från helt okej till fantastiskt bra - och denna kategoriseras in i det senare. Otroligt god mat, fantastisk lokal och bra styrt.  Lokalen ligger precis ovanför Humlegården på Östermalm och är elegant men rustikt inredd. "Som en blandning mellan Lilla Ego och Nybrogatan 38"  tyckte Lovisa på kommunikationsbyrån Food & Friends, och jag tror att det är en spot-on beskrivning. Supersnyggt men ändå så pass avslappnat att man inte känner att man är för nerklädd om man går dit efter jobbet en vanlig tisdag.  Till förrätt fick vi lite snacks bestående av bland annat croquetas med ost och ogräsdipp, grönsaksstavar och buffelmozzarella med gröna tomater och granskott. Jag anar en trend i det här med croquetas förresten, tycker mig se dem lite överallt.  Mmmm! Hur kan allt som är friterat vara så himla gott? De här bollarna gick nästan sönder i handen för att de var så krispiga och delikata.  Fick sällskap av Rebecca som driver Instagram-kontot @Stockholmfood, och Lovisa och Cassandra från Metro Mode. Trevligt att träffa lite andra tjejer i branschen!  Varmrätten: lammytterfilé med svart vitlökskräm, björkrökt potatis och rödvinssky. Magiskt gott!  Och så efterrätten, som jag faktiskt bara smakade en sked på eftersom jag var så mätt. Glasrabarber med maränger, gräddfil och krossade drömmar.  Jag bad Rebecca ta lite bilder på mig eftersom jag vet att det efterfrågas här på bloggen, lite mer "personlighet". Kanske äntligen kan vänja mig av vid min kameraskygghet på offentliga platser. Vi får se. Hur som helst, grymt bra lunch och jag kommer definitivt återvända för en middag snart. Det tycker jag ni ska med, det här stället kommer bli hur bra som helst!