Ljummen sallad med pumpa och krispig kålrabbi
UPDATE! Men gud jag är ju helt virrig! Det här receptet fanns visst med, i Plaza #1 2016 sidan 40. Tack Elin för att du gjorde mig uppmärksam på detta, det missades på grund av att det inte låg tillsammans med de andra recepten. Men nu vet ni att receptet även finns i magasinet i alla fall :-) Jag har ju en grej för ljumna sallader, de blir lite mer matiga än vanliga plus att jag tycker om när min mat inte är helt kall. I det här receptet använder jag massor med goda grönsaker, bland annat butternutpumpa, fänkål, kålrabbi. Tack vare all smak från grönsakerna räcker det med en superenkel dressing. Enjoy! Ljummen sallad med pumpa och krispig kålrabbi (4 personer) 1/2 butternutpumpa 1 sötpotatis 2 morötter 1 fänkål 2 rödlökar 150 g körsbärstomater 3 msk olivolja 1 tsk flytande honung 1/4 kålrabbi 1 röd spetspaprika 70 g rucola Salt och peppar 100 g pinjenötter Parmesanost Dressing 3 msk olivolja 1 kruka persilja Saften från 1/2 citron Salt och peppar Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär pumpa, sötpotatis och morötter i kuber. Grovstrimla fänkål och klyfta rödlök. Lägg alla skurna grönsaker och körsbärstomaterna i en bunke och ringla över olivolja och flytande honung. Blanda runt och krydda med salt och peppar. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över pinjenötter och tillaga i mitten av ugnen i ca 20-25 min, tills grönsakerna är mjuka och har fått en fin färg. Skala och skär kålrabbi i stavar. Skär röd spetspaprika i tunna skivor. Blanda en dressing av olivolja, saften från citron, hackad persilja, salt och peppar i en liten skål. Ta ut grönsakerna ur ugnen och låt dem svalna något. Blanda ugnsgrönsakerna med rucola, kålrabbi och spetspaprika. Ringla över dressingen. Toppa salladen med parmesanflakes och servera ljummen.