Lite juliga eko-tips
Efter yogan i förmiddags sprang jag förbi Eat! Ekoaffären för att handla mat och upptäckte att de hade fått in en massa fina ekologiska julprodukter. Även om jag inte köpte med mig någonting själv denna gång (det får bli till helgen tror jag) så tänkte jag att jag kunde tipsa er om några ekologiska alternativ till julbordet. Jag ska i alla fall försöka hålla min jul så ekologisk som möjligt och det blir ju betydligt lättare när det finns bra produkter att tillgå. 1 och 2: Färdig pepparkaksdeg Det bästa är ju att göra sin egen pepparkaksdeg tycker jag, men nästbäst är att köpa ekologisk pepparkaksdeg färdig i butik. Jag hittade två olika sorter som båda var helt tillsatsfria och lät mycket goda. Den från Bakery & Spice innehöll även pomerans men annars var ingredienslistorna ganska lika. Ett toppenalternativ till de stora kedjornas pepparkaksdeg som ofta innehåller bra mycket mer grejen än vad som behövs. 3. Ekologisk julmust från Naturfrisk. Med världens kortaste innehållsförteckning när det gäller läsk blev jag väldigt nyfiken på att prova så nästa gång köper jag nog en flaska. Gillar retro-känslan också! 4. Julskinka av vildsvin. Eftersom det kan vara lite klurigt att få tag på nitritfri julskinka så är detta ett bra alternativ. Jag kan inte säga att jag har jättemycket erfarenhet smakmässigt av vildsvin, men jag gissar att det smakar lite mer köttigt. Med vildsvin vet man i alla fall att de har levt fritt i skogen hela livet och därmed inte blivit matade med konstiga foder och mediciner.