Lilla Ego
Igår var vi och åt middag på Lilla Ego. Det är andra gången jag är där och jag vidhåller att det är en av Stockholms bästa restauranger - det är även en av de svåraste att få bord på. Vi bokade det här bordet för tre månader sen. Maten: +++++ Jag åt kyckling med svamp till förrätt (mmm!) och pilgrimsmussla med jordärtskocka och dill till varmrätt (mmmm!!). Till efterrätt tog jag deras bakade chokladdessert och smakade även på Sanaz bakade vaniljkräm med getost och macadamianötter som är helt magisk. Drycken: +++++ Champagne till förrätten, ett glas vitt vin till varmrätten, och så lite mer champagne. Jag hade kunnat leva på champagne! Emellan varm- och förrätt tog vi även in något som jag tyckte lät så gott: pickles shot. Då fick man två glas, ett med ”den fulaste whiskyn som fanns från leverantören” som servitören sa och ett en ett-två-tre-lag med ättika och socker, som man skulle dricka efter varandra. Riktigt gott, även om jag är helt usel på att shotta. Atmosfären: ++++ Det jag gillar med Lilla Ego är att det är finmat i en väldigt avslappnad miljö. Sorligt med öppet kök, Kent-musik från högtalarna och servitörer som tränger sig fram mellan de små borden. Man behöver aldrig känna sig för nerklädd - eller för uppklädd för den delen. Allt går! Det enda jag har att klaga på är att stolarna kunde varit lite skönare, de är rätt hårda. Men det är ju egentligen inte speciellt viktigt i sammanhanget. Servicen: +++++ Lika avslappnad som atmosfären, på ett positivt sätt såklart. Vi hade en supertrevlig servitör som var uppmärksam på oss hela kvällen Vi var sista gästerna kvar i restaurangen och då gav alla i personalen oss tips på vart man kunde gå vidare i närheten. Bra service helt enkelt! Min varmrätt: sotade pilgrimsmusslor med jordärtkocka, musselsky, brynt smör och lite andra godsaker. M tog fläsksidan, åh så god den var! Den fantastiska vaniljkrämen med getostskum på.