LCHF-crêpes med köttfärs och mozzarella
Nu har jag gjort det igen – crêpes med köttfärs i. Det är min pojkväns absoluta favoriträtt så även om det tar lite längre tid att laga än de vanliga rätter jag gör så känns det kul att överraska honom med detta ibland. Igår tweakade jag receptet lite genom att även ha i mozzarella som fick smälta in i köttfärsen i ugnen, mmm, det blev så gott. Och för er som funderar – LCHF-pannkakor smakar PRECIS lika gott som vanliga pannkakor så jag ser ingen anledning att använda något annat recept. Prova ni med! Crêpes med köttfärs och mozzarella (ca 5 st) Köttfärssås 500 g köttfärs 1 stor gullök 2 vitlöksklyftor 1/2 hackad chili 1 ekologisk köttbuljongtärning 1 burk passerade tomater Kryddor: färsk basilika, paprika, cayenne, kanel En skvätt balsamvinäger Salt Peppar Pannkakor/crêpes LCHF 4 ägg 2 dl grädde 1 dl mjölk 1 msk fiberhusk 2 msk pofiber 1 tsk salt smör att steka i Riven västerbottenost Färsk basilika Gör så här 1. Gör köttfärsen. Hacka lök, vitlök och chili och stek i olja en stund. Tillsätt köttfärsen och stek tills helt genomstekt. 2. Tillsätt de passerade tomaterna, köttbuljongtärningen och kryddorna. Låt koka en stund och avsluta med vinäger, salt och peppar. Ta bort från spisen och ställ åt sidan. 3. Gör pannkakssmeten genom att först blanda ägg med mjölk och grädde, därefter tillsätta fiberhusk och salt. Låt stå i ca 10 minuter så att fiberhusken gör smeten lite tjockare. 4. Stek pannkakorna i smör, ca 5 stycken blir lagom för mängden köttfärs. 5. Fyll pannkakorna med köttfärs samt bitar av mozzarella och rulla ihop. Lägg i en ugnssäker form och riv över västerbottenost. 6. Baka i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills osten har fått en fin färg. 7. Toppa med lite färsk basilika vid servering.