Lax- och potatisröra på rågbröd
Idag hade jag och Ben besök av min vän och gamla kollega Tess och hennes lilla Elliott som är sex månader. Blev lite chockad över hur stor en sexmånaders bebis är, ska Ben verkligen bli sådär stor?! Hur som helst, jag hade förberett en enkel lunch som jag bjöd på och tyckte blev väldigt god: en laxröra med potatis, ägg och örter på rågbröd. Idén fick jag när jag häromdagen såg någon göra en gubbröra på Instagram, men eftersom jag inte gillar sill så mycket så tänkte jag att en laxröra hade varit godare. Lax- och potatisröra på rågbröd (4 personer) 1 pkt kallrökt lax 3 hårdkokta ägg 2 stora kokta potatisar 0,5 gul lök 0,5 fänkål 1 tsk kapris 3-4 msk majonnäs 1 msk citronsaft Färska örter: gräslök och persilja Salt och peppar Rågbröd Ruccola Tärna ägg, potatis och lax. Hacka kapris, örter, lök och fänkål fint. Blanda alla ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar. Lägg ruccola och laxröra på en skiva rågbröd, toppa med lite mer färska örter.