Lax med senap- och dilltäcke

  Lax med täcke är min nya grej, det är så fruktansvärt gott. Jag gör alltid mitt täcke med mandelmjöl och smör, och så varierar jag smaksättningarna. Häromdagen gjorde jag en lax med smak av dill och senap som blev toppen, så här kommer receptet. Förresten, vill ni som jag göra tillbehören på en och samma plåt är det bara att lägga valfria grönsaker på plåten i ugnen ca 10-15 minuter innan du lägger på laxen, så får allt bli klart på en och samma gång.    Lax med senap- och dilltäcke (4 personer) 500 g laxfilé1 dl mandelmjöl50 g smör 1/2 knippe dill 1 msk senapSalt och peppar    Sätt ugnen på 225 grader. Lägg eventuellt in grönsaker på en plåt i ca 10 min innan laxen ska tillagas. Blanda mandelmjöl och smör i en liten bunke så att det blir som en grynig massa. Hacka dill och blanda ner dill med senap i smörblandningen. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över laxbitarna/biten och lägg laxen på plåten. Baka i ugnen i ca 15 minuter, tills laxen är precis genomstekt och blandningen har fått en fin färg.