Kyckling med ben.
Häromdagen fick jag ett bud från Reko med ingredienser till en hel grillmiddag PLUS grillen. Så fint! När jag väl skulle tillaga maten regnade det dock, så grillen fick förbli oanvänd tills vidare och jag tillagade maten i ugnen istället. Kycklingdelarna som jag fick var kycklingben, och det fick mig att tänka på när jag jobbade på matkasseföretag. Varje gång det serverades kycklingben, vingar eller något annat med ben i så blev vissa människor himla upprörda. "Det går inte att äta", "Alldeles för lite kött på", "Mina barn klarar inte av att äta saker med ben i". Vi har blivit så vana vid att äta lättuggad, benfri, fettfri kycklingfilé att det känns konstigt att äta något annat, och det är så synd. Kycklingben smakar betydligt mer än vad kycklingfilé gör och de blir inte alls lika torra vid tillagning. För att inte tala om vilket slöseri det är (och respektlöst mot djuret) att inte äta vissa delar av kycklingen bara för att det känns lite obekvämt. Nä, ska man äta kött får man se till att äta alla olika delar tycker jag. Jag marinerade mina i soja, chili, honung och kryddor, förstekte för färg och så swish in i ugnen tillsammans med lite grönsaker. Superenkelt, supergott. Och vill ni äta ett annat kycklingrecept med ben tycker jag att ni ska prova mina heta kycklingvingar friterade i ghee. Ahhh, så gott!