Kryddsmör med smak av chili och basilika.

Det finns några saker jag inte skulle kunna leva utan. Hamburgare är en sån grej. Och koriander, lösgodis, citron och ost. Smör är en annan. Det är någonting med smör som får det att vattnas i munnen på mig. Den krämiga konsistensen som gör att en enkel brödbit blir magiskt god, den runda smaken som förhöjer varje maträtt. Och det ska vara riktigt smör. Jag minns att jag älskade Lätta när jag var yngre och blev avundsjuk på mina vänner som hade det hemma i kylskåpet. Nu är jag glad att mina föräldrar aldrig köpte hem det och när jag nu som vuxen är chef över mitt eget kylskåp ser jag till att bara ha smör av högsta kvalitet hemma. Det finns ofta en massa spännande sorter i matbutikerna. Franskt pastöriserat är en favorit till exempel. Har man en gång gått över till det finns det ingen återvändo. Jag <3 sm="" r="" strong="">   Det här receptet postade jag för några månader sen på min gamla blogg men det tål att visas igen. Ett smakrikt kryddsmör som passar perfekt till en köttbit och eller stekt fisk. Gillar du inte starka smaker kan du utesluta chilin, det kommer smaka gott ändå. Tips! Frys in det som blir över så kan du använda det vid behov ett senare tillfälle.    Kryddsmör med smak av chili och basilika 100 g rumstempererat smör  1/2 röd chilifrukt  en näve färsk basilika  1 vitlöksklyfta  1 tsk citronzest  saft från 1/3 citron  salt  peppar    Blanda alla ingredienser i en mixer. Rulla in i bakplåtspapper och lägg i kylen tills servering.  .