Kryddig tomatsoppa

När jag inte vet vad jag ska göra med överblivna grönsaker i kylen brukar jag göra en soppa. Man kan ha i lite vad som helst och med rätt kryddning blir det alltid jättegott. Igår hade jag en tomat, en paprika, lite mozzarella och basilika som sjöng på sista refrängen så det fick bli en spicy tomatsoppa.   Kryddig tomatsoppa krossade tomater  1 vitlöksklyfta en tomat en paprika en schalottenlök  en jalapeno  två tsk lantbuljong från Renée Voltaire 1 dl grädde salt peppar cayennepeppar basilika  olivolja mozzarella   1. Hacka vitlök, jalapeno, lök, paprika och tomat. Stek i olivolja tills mjukt.    2. Tillsätt krossade tomater och buljong, och låt koka upp. Ju längre soppan får koka, desto godare blir den.    3. Hacka upp basilikablad och lägg i soppan tillsammans med grädde.    4. Krydda med salt, peppar och cayennepeppar   5. Skär några kuber mozzarella och ha i soppan vid serveringen. Och så ett gott bröd till.