Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Recept
    • Hamburgare
    • Veckans eko
    • Copycat-recept
    • Graviditet
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2018
    • Januari2018
    • December2017
    • November2017
    • Oktober2017
    • September2017
    • Augusti2017
    • Juli2017
    • Juni2017
    • Maj2017
    • Visa hela arkivet
  • Om Foodstories

Krossad sötpotatis med vitlök och parmesan

Har ni sett något så vackert innan? Lila sötpotatis! Som tagen ur en sagovärld! Jag blev så exalterad när jag hittade dessa i min ekologiska matbutik att jag började tillaga dem direkt när jag kom hem. Jag älskar att laga sötpotatis i ugn, det är så gott när de är sådär krämigt mjuka på insidan och krispiga på utsidan. Den här gången gjorde jag en variant med smak av parmesan, vitlök och rosmarin. Supergott! Självklart går det bra att använda helt vanlig sötpotatis också, även om det kanske inte blir lika vacker att titta på :-) 

Krossad sötpotatis med vitlök och parmesan 

Du behöver: 
Sötpotisar 
Parmesanost 
Vitlöksklyftor 
Färsk rosmarin & basilika
Olivolja 
Salt & peppar 

Skär potatisen i lagom stora bitar, en normalstor sötpotatis kan du skära i tre bitar. 

Koka sötpotatisen mjuk i ca 15 minuter. 

Ställ sötpotatisbitarna upp på ett bakplåtspapper på en plåt. Använd sedan ett platt verktyg (en stekspade eller liknande) för att "krossa" den mjuka potatisen på plåten. 

Ringla över olivolja. Pressa över vitlök efter smak, riv över parmesanost och avsluta med lite färsk rosmarin och basilika. 

Tillaga i ugnen på ca 200 grader tills sötpatisen har fått en krispig yta, ca 10-15 minuter. Servera!

29 november 2016 kl 10:32
0kommentarer

Krossad sötpotatis med vitlök och parmesan

Har ni sett något så vackert innan? Lila sötpotatis! Som tagen ur en sagovärld! Jag blev så exalterad när jag hittade dessa i min ekologiska matbutik att jag började tillaga dem direkt när jag kom hem. Jag älskar att laga sötpotatis i ugn, det är så gott när de är sådär krämigt mjuka på insidan och krispiga på utsidan. Den här gången gjorde jag en variant med smak av parmesan, vitlök och rosmarin. Supergott! Självklart går det bra att använda helt vanlig sötpotatis också, även om det kanske inte blir lika vacker att titta på :-) Krossad sötpotatis med vitlök och parmesan Du behöver: Sötpotisar Parmesanost Vitlöksklyftor Färsk rosmarin & basilikaOlivolja Salt & peppar Skär potatisen i lagom stora bitar, en normalstor sötpotatis kan du skära i tre bitar. Koka sötpotatisen mjuk i ca 15 minuter. Ställ sötpotatisbitarna upp på ett bakplåtspapper på en plåt. Använd sedan ett platt verktyg (en stekspade eller liknande) för att "krossa" den mjuka potatisen på plåten. Ringla över olivolja. Pressa över vitlök efter smak, riv över parmesanost och avsluta med lite färsk rosmarin och basilika. Tillaga i ugnen på ca 200 grader tills sötpatisen har fått en krispig yta, ca 10-15 minuter. Servera!

Föregående inlägg

Blondie

Nästa inlägg

Min helg: finrestaurang, fulpommes och SNÖ!

Till bloggens startsida

Foodstories