Korvhantverk
Det är väldigt, väldigt svårt att få tag i bra charkprodukter. Nästan utan undantag innehåller korvar, skinkor, salamis osv. massor med konserveringsmedel, stabiliseringsmedel och smakförstärkare. Köper du riktigt billig korv innehåller den dessutom ofta rätt lite kött. Och nitrit försöker jag undvika så mycket jag kan eftersom mycket pekar på att intag i relativt små mängder ökar risken för cancer. Jag blev överlycklig när jag i julas fick tag på en nitritfri skinka men i övrigt så är utbudet väldigt dåligt. Men på senare tid har jag upptäckt det fina med färsk korv. Det är korv som alltså inte blivit tillagad (kokt eller rökt) innan vilket innebär att köttet är rått och kräver längre tillagningstid i stekpannan. Hållbarheten är också mycket kortare eftersom den är just färsk. Jag har hittat en grymt bra korvproducent som jag har för mig att jag skrivit om tidigare, Korvhantverk, som innehåller noll tillsatser, bara kryddor, kött och mjölksyrakultur. Häromdagen köpte jag hem en med smak av rostad vitlök, chili och citron - så god! Smakar mycket mer än vanlig korv, är supersaftig och god att äta i både bröd och till typ grillade grönsaker.