Köttfärssoppa med mozzarella
Med ingredienserna som jag fick från Årstiderna häromdagen gjorde jag ikväll en variant av en köttfärssoppa toppad med mozzarella. Det blev väldigt gott och värmde fint såhär den första december. Köttfärssoppa med mozzarella (4-5 personer) 500 g köttfärs 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 riven morot 1 burk passerade tomater 1 burk (500 ml) färsk ekologisk buljong, alternativt en buljongtärning och vatten 1 dl gräddevalfria torra kryddor (t ex paprika, cayenne) färsk basilika färsk timjan en skvätt balsamvinäger salt peppar 1. Hacka lök och vitlök, och riv moroten. Stek allt i lite olja i en stor kastrull utan att det får färg. 2. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är helt lagad. 3. Häll i buljongen och låt koka en stund tills en del av vätskan har dunstat. Ha i de passerade tomaterna och låt koka en stund till. 4. Tillsätt kryddor efter smak, både färska och torra, och smaka av med lite balsamvinäger. Salta och peppra. 5. Avsluta med grädde för att runda av smaken. Toppa med mozzarella som får smälta i soppan och lite extra basilika.