Magasin
Slumpa blogg
Topplista

Vanliga frågor
Kontakta oss
Annonsera

Logga inStarta ny blogg
Logga inStarta ny blogg
  • Magasin
  • Topplista
  • Annonsera
  • Info
    • Vanliga frågor
    • Kontakta oss
    • Annonsera
    • Sekretessinställningar
    • Devote på Instagram
    • Devote på Facebook
  • Starta blogg
  • Logga in
  • Kategorier
    • Recept
    • Hamburgare
    • Veckans eko
    • Copycat-recept
    • Graviditet
    • Visa alla kategorier
  • Arkiv
    • Februari2018
    • Januari2018
    • December2017
    • November2017
    • Oktober2017
    • September2017
    • Augusti2017
    • Juli2017
    • Juni2017
    • Maj2017
    • Visa hela arkivet
  • Om Foodstories

Köttfärssoppa med mozzarella

Med ingredienserna som jag fick från Årstiderna häromdagen gjorde jag ikväll en variant av en köttfärssoppa toppad med mozzarella. Det blev väldigt gott och värmde fint såhär den första december. 

 

 

Köttfärssoppa med mozzarella (4-5 personer)

500 g köttfärs 

1 gul lök

2 vitlöksklyftor 

1 riven morot 

1 burk passerade tomater

1 burk (500 ml) färsk ekologisk buljong, alternativt en buljongtärning och vatten 

1 dl grädde
valfria torra kryddor (t ex paprika, cayenne)

färsk basilika

färsk timjan 

en skvätt balsamvinäger

salt

peppar

 

1. Hacka lök och vitlök, och riv moroten. Stek allt i lite olja i en stor kastrull utan att det får färg. 

 

2. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är helt lagad. 

 

3. Häll i buljongen och låt koka en stund tills en del av vätskan har dunstat. Ha i de passerade tomaterna och låt koka en stund till. 

 

4. Tillsätt kryddor efter smak, både färska och torra, och smaka av med lite balsamvinäger. Salta och peppra. 

 

5. Avsluta med grädde för att runda av smaken. Toppa med mozzarella som får smälta i soppan och lite extra basilika. 

 

1 december 2014 kl 19:27
1kommentar

Fler inlägg

Hur hållbara är alltjänster ur ett miljöperspektiv?Sydkustensservice
Veckans MenyMeny
Hej hej. ellery
Provisorisk uppdatering linneanss

Köttfärssoppa med mozzarella

Med ingredienserna som jag fick från Årstiderna häromdagen gjorde jag ikväll en variant av en köttfärssoppa toppad med mozzarella. Det blev väldigt gott och värmde fint såhär den första december.      Köttfärssoppa med mozzarella (4-5 personer) 500 g köttfärs  1 gul lök 2 vitlöksklyftor  1 riven morot  1 burk passerade tomater 1 burk (500 ml) färsk ekologisk buljong, alternativt en buljongtärning och vatten  1 dl gräddevalfria torra kryddor (t ex paprika, cayenne) färsk basilika färsk timjan  en skvätt balsamvinäger salt peppar   1. Hacka lök och vitlök, och riv moroten. Stek allt i lite olja i en stor kastrull utan att det får färg.    2. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är helt lagad.    3. Häll i buljongen och låt koka en stund tills en del av vätskan har dunstat. Ha i de passerade tomaterna och låt koka en stund till.    4. Tillsätt kryddor efter smak, både färska och torra, och smaka av med lite balsamvinäger. Salta och peppra.    5. Avsluta med grädde för att runda av smaken. Toppa med mozzarella som får smälta i soppan och lite extra basilika.   

Föregående inlägg

Instagram för food lovers.

Nästa inlägg

Vad jag alltid behöver ha i kylskåpet.

Till bloggens startsida

Foodstories