Kantarell- och tryffelpasta
Gårkvällens middag blev som sagt en gräddig pasta med kantareller och tryffel. Nu när det börjar bli svår att få tag på färska kantareller i butikerna fungerar det utmärkt med den torkade varianten, som passar minst lika bra i såser och grytor. Tryffeln lyfter rätten till en helt ny smaknivå och jag rekommenderar er verkligen att köpa en burk riven tryffel i olja i närmsta delikatessbutik. Den är dyr men håller länge och kan användas till allt möjligt, från att göra tryffelburgare till att smaksätta såser. Kantarell- och tryffelpasta (2 personer) 2 portioner spaghetti 100 g torkade kantareller 1 stor schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1.5 tsk riven tryffel i olja alt. tryffelolja 2 dl grädde 2 msk hackad persilja Citronsaft efter smak Smör till stekning 50 g parmesanost 1. Lägg kantarellerna i blöt i varmt vatten ca 15 min. Koka upp pastavatten i en stor kastrull och häll i pastan. 2. Hacka vitlök och schalottenlök fint. Hetta upp smör i en traktörpanna och lägg i vitlök, schalottenlök och den urkramade torkade svampen. Stek på mellanvärme i några minuter tills löken mjuknat. 3. Tillsätt grädde, ytterligare en klick smör och den hackade persiljan. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. 4. Lägg den kokade pastan i traktörpannan med såsen och rör om. Tillsätt riven parmesan och den rivna tryffeln. Lägg upp på tallrikar direkt och servera med ytterligare lite mer parmesan. Smaklig måltid!