Julig chokladpaj
Här kommer recept numero dos från mitt samarbete medLindt. Den här pajen är en variant av den jag har gjort tidigare och tycker du om choklad så kommer du ÄLSKA den här. Istället för vanlig smält choklad har jag använt mig av smälta Lindor-kulor, det ger pajen en lite mer chokladkolaliknande konsistens som påminner om julen. Jag tog med mig den till kontoret en dag och den försvann snabbare än snabbt! Pajdeg 75 g smör 2 dl mjöl2 msk florsocker1 msk vatten 1 äggulaFyllning 2,5 dl vispgrädde 1 tsk vaniljpulver20 st Lindorkulor (jag tog 10 mjölkchoklad och 10 mörk choklad) 50 g smör 1. Börja med att göra degen. Blanda alla torra ingredienser och smöret till en smulig deg. TIllsätt äggula och vatten, nyp ihop till en deg utan att knåda. Plasta in degen och lägg den i kylen i minst 30 minuter. 2. Kavla ut degen och klä en pajform, alternativt kan du använda fingrarna för att fördela ut degen i pajformen. 3. Sätt ugnen på 175 grader. Förbaka pajdegen i ca 10 minuter. Låt svalna. 4. Koka upp grädde i en kastrull tillsammans med vaniljpulver. Stäng av värmen när grädden har börjat koka och tillsätt chokladkulorna tills den smälter. Blanda i smör och rör till en jämn smet.5. Låt smeten svalna och häll den därefter i pajskalet. Låt pajen stelna i kylen i minst två timmar eller i frysen i 30 minuter. Servera pajen med lättvispad grädde eller glass. Mmmmm!