Julbak och saffranskladdkaka
God morgon! Idag kan ni läsa artikeln om julbaket som jag gjorde tillsammans med Caroline på Devote häromdagen. Ni hittar artikeln här. Sen vill jag publicera ett av recepten här på bloggen också för det blev så fantastiskt gott: vit chokladkladdkaka med smak av saffran. Jesus vad bra det var alltså! Om ni som jag älskar lussebullar kommer det här bli en favorit. Perfekt att slänga ihop snabbt och äta till adventsfikat idag, det tar bara högst 30 minuter. Vit saffranskladdkaka 100 gram smör200 gram vit choklad2 msk vaniljsocker1/2 dl strösocker1 1/2 dl vetemjölsalt3 ägg3 msk vit sirap0,5 gram saffran 1. Sätt ugnen på 175 grader.2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. 3. Smält den vita chokladen i ett vattenbad tillsammans med smöret. Tillsätt ägg och sirap samt saffran. För att få ut så mycket färg och smak som möjligt av saffranen kan du mortla den tillsammans med lite strösocker innan. 4. Rör ner den vita chokladblandningen i de torra ingredienserna och rör om till smeten är jämn.5. Häll smeten i en bröad form och ställ i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt stå kall i minst en timme innan servering. Servera med en klick vispgrädde eller vaniljglass.