Jalapeño bonanza

  Jag fick en hel drös med jalapenos med mig från jobbet häromdagen, vilken lycka va! Gud vad jag älskar jalapenos. Funderade på vad jag skulle göra med dem och kom fram till två recept som följer här nedan. I samband med detta fick jag även lära mig en smärtsam läxa: gå inte på bikramyoga dager efter du har lagat mat med mycket jalapenos. I värmen kändes det som att mina händer började brinna från chilihettan och jag var tvungen att avbryta klassen mitt i.        Inlagd jalapeno Det här är sånt man köper och har på tacos eller, som i mitt fall, på pizzan. Mjuka, inte lika starka som den råa varianten och det håller en evighet i kylskåpet. Superenkelt att göra också!    Du behöver:  ca 10 jalapenos  2 dl äppelcidervinäger 2 dl vatten 2 msk agavesirap 1/2 tsk salt    1. Skär jalapeno i 3 mm tjocka skivor.    2. Koka upp alla ingredienser utom jalapenon i en kastrull. Lägg i jalapenon när vätskan har kokat upp och koka i 5 min.    3. Häll upp allt i en ren burk, låt svalna och förvara i kylskåpet.        Ostfyllda jalapenos i ugn  Det här gjorde jag till middag igår kväll tillsammans med ugnsbakad sötpotatis, knippmorötter, knipplök, tomater och citron. Det blev sååå gott! Jalapenon var lite spicy så jag gjorde en yoghurtsås som passade bra till. Fyllningen var väldigt enkel i smakerna men man kan ju experimentera med lite vad som helst. Nästa gång ska jag blanda osten med stekt lök, vitlök och färska örter, tror att det kan bli gott.    Du behöver:  ca 5 st jalapenos 100 g färskost 100 g riven ost  1 krm paprikapulver 1 krm basilika Ströbröd Salt & peppar    1. Blanda färskost, riven ost och kryddorna i en bunke.    2. Skär jalapenon i två delar och gröv ur kärnorna.    3. Fyll jalapenon med ostblandningen. Toppa med ströbröd.    4. Tillaga i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter. Servera varma!