Inspirationskväll i provköket.
Igår var jag på jobbet sent för vi hade inspirationsprovkök. Det innebär att vi som menyplanerar spenderar några timmar i provköket och lagar rätter som vi tycker låter intressanta och vill testa om de evenuellt kan passa i någon av kassarna i framtiden. Så himla mysigt! En massa härliga råvaror hade vi köpt. Det är härligt när man till skillnad från vanliga provkök, då man ju måste följa recepten efter punkt och pricka för att simulera hur det blir när kunden ska laga maten, får testa sig fram och lägga till sånt som man tror passar. Som att laga mat hemma helt enkelt! Det här var riktigt gott! En slags rödbetsröra som min kollega gjorde toppad med inlagda morötter som var HELT gudomliga. Jag gjorde en favorit - shepherd's pie. Brukar göra den hemma fast med sötpotatismos istället. Här gjorde jag den med vanlig potatismos och en supergod köttfärssås i botten. Visst har jag delat med mig av mitt recept på denna rätt? Annars får jag göra det snarast! Mycket koncentrerad när jag häller ost på pizzadegen. Min kollega Mimmi är värsta bakexperten och gjorde en helt grym pizzadeg till mitt recept med inspiration från Basille's Artichoke Pizza i New York. Världens godaste pizzor typ (åtminstone klockan 03:00 på natten på väg hem från klubben). Och här är den! Vi gjorde två likadana varianter för att det skulle få plats. Helt grymt god blev den, fylld med ostsås, två olika sorters ost, bladspenat och kronärtskocka. Ett recept på detta lär dyka upp vid tillfälle också!