Indiska kalkonbullar med röda linser, fänkål och sötpotatis

Hej! Hoppas att ni har en trevlig söndag. Själv har jag köpt två kokböcker, varav den ovan fick följa med enbart på grund av att jag slog upp boken i affären till ett recept som jag ville prova DIREKT. Sen visade det sig att den innehåller en massa andra trevliga recept också så det var inte ett alltför dåligt impulsköp. Till lunch blev det alltså indiska kalkonbullar med röda linser, fänkål och sötpotatis. En lite pimpad variant av originalreceptet som jag tyckte blev så himla gott. Här kommer receptet:  Indiska kalkonbullar med röda linser, fänkål och sötpotatis(4 personer)500 g kalkonfärs (eller kycklingfärs)1 tsk riven gurkmeja 1 tsk riven ingefära1 liten röd chili 1 tsk salt 1 fänkål1 röd lök 1 klyfta vitlök1 stor sötpotatis (eller två små)1 msk olivolja 1 krm kardemumma1 krm kanel8 dl grönsaksbuljong 2 dl röda linser Citron till servering Persilja1. Krydda kycklingfärsen med hälften av gurkmeja, hälften av ingefära, hackad chili och salt. Gör bollar av färsen och lägg åt sidan så länet. 2. Hacka lök, fänkål och vitlök. Skala sötpotatis och skär i små kuber. Stek alla grönsaker i en stekpanna i några minuter tillsammans med resten av kryddorna. 3. Häll i grönsaksbuljongen och linserna och rör om. Lägg kycklingbullarna ovanpå alla grönsaker och låt puttra under lock i ca 20 min. 4. Smaka av med salt och peppar, klipp över persilja och servera med citronklyftor.