Hur man gör den perfekta äggröran.
Med inspiration från Gordon Ramsay gjorde jag i morse en äggröra som blev precis sådär som man vill ha den: krämig, len och full av smak. Tänkte att det kunde vara kul att göra en steg-för-steg-guide till hur man får till den perfekta äggröran för även om det låter enkelt är det inte så lätt som man tror, ofta blir äggröran man gör hemma för torr eller för vattnig. Med de här knepen kommer du dock att lyckas varje gång och få till en äggröra som smakar precis som på ett femstjärnigt hotell. För två personer behöver du: – Fyra ägg – En stor klick smör – En matsked creme fraiche – En oljad stekpanna – Ev. gräslök eller salladslök för smak – Salt och peppar Börja med att knäcka äggen i den kalla, oljade stekpannan. Lägg i en klick smör (ju mer smör desto bättre är alltid mitt motto) och sätt pannan på medelvärme på spisen. Det är viktigt att du inte saltar och pepprar förrän i slutet eftersom det skapar en vattnig konsistens. Rör hela tiden om långsamt med en spatel utan att vispa medan du alternerar mellan att ta stekpannan av och på värmen på spisen. Detta för att äggen inte ska bli tillagade för fort. När röran har fått en tjockare konsistens kan du ta av stekpannan helt och hållet. Rör ner en klick crème fraîche. Avsluta med att salta och peppra efter smak samt vika ner eventuell smaksättning, t ex salladslök eller gräslök. Servera som den är eller tillsammans med bacon.