Hur man får till det perfekta stekta ägget.

Jag och min pojkvän äter stekt ägg varje morgon, det har blivit lite av en morgonritual. Eftersom jag inte behöver gå iväg lika tidigt är det jag som står för stekandet och efter ett antal misslyckade försök har jag nu lyckats lista ut hur man får till det allra godaste, mjukaste ägget.   – Använd alltid ekologiska ägg. De smakar mer, har gulare gula och är nyttigare. Har du möjlighet ska du välja ägg från höns som får sprätta utomhus.  – Stek i olja. Även om jag vanligtvis föredrar smör så bränns äggen lätt vid. Jag använder antingen olivolja eller den lite lyxigare tryffeloljan, det ger en extra god smak.  – Börja med medelvärme när du knäcker äggen i pannan, sänk därefter värmen till låg. Då får äggen möjlighet att tillagas långsamt utan att kanterna blir sådär hårda och tråkiga.    – Smaksätt äggen. Det är väldigt gott att ha något kryddigt som peperoncino på, eller tryffel som ger en massa smak. Salt och peppar är en självklarhet. – Ät med ketchup. Ja, alltså det får man ju göra som man vill och vissa tycker nog att man förstör äggen genom att ha ketchup till men jag tycker att det blir så himla gott. Och är det gott så får man!