Höstlig högrevsgryta med rödbetor

Ibland får jag lite söndagsångest men den dämpas ofta av att jag får tid att laga mat inför veckan länge, länge. Igår blev det därför en högrevsgryta som fick puttra på spisen i några timmar, och den fick en så fin röd färg av rödbetorna som puttrade med. Fantastiskt gott blev det i alla fall, så här kommer receptet:      Högrevsgryta med rödbetor  800 g högrev i bit  140 g bacon 4 st morötter 4 st palsternackor 500 g rödbetor 250 g pärllök  4 st vitlöksklyftor 500 ml ekologisk färsk oxbuljong 1-2 dl vatten 2 dl vitt vin  Några kvistar timjan  0.5 tsk chiliflakes  1 krm spiskummin 1 krm kanel  En skvätt honung En skvätt rödvinsvinäger  Salt och peppar efter smak  Crème fraiche till servering.    Skär bacon och högrev i bitar, rensa bort fett från högrevet om det finns mycket. Skala och tärna morötter, palsternacka, rödbetor i lagom stora munsbitar. Skala och halvera pärllök. Skala vitlöksklyftor.    Stek bacon i en stor gryta. Tillsätt högrevsbitar och stek runt en stund. Tillsätt därefter alla grönsaker och låt steka i 3-4 min.    Häll på vin och låt reducera i någon minut. Häll därefter på oxbuljongen och vatten så att det täcker.    Lägg i några kvistar timjan, sätt på ett lock och sjud grytan på låg värme i ca 2-3 timmar, tills köttet är mört. Ju längre tid den får sjuda, desto godare smak.    Smaka av grytan med chiliflakes, spiskummin, kanel, honung, rödvinsvinäger, salt och peppar.   Servera med en klick crème fraiche!