Hillenberg

Igår fick jag äntligen besöka Hillenberg. Det är Stureplansgruppens nya restaurang som öppnat på Humlegårdsgatan och som jag hört väldigt mycket gott om. Såhär beskrivs Hillenberg på den egna hemsidan:    "Vi gillar att hålla det enkelt och okomplicerat.  Där hela restaurangupplevelsen känns tidlös, men personlig och maten håller en hög ambitionsnivå, utan att det blir krångligt...""Vi vill kort och gott göra en riktigt bra krog."   Och ja, en riktigt bra krog skulle jag nog vilja säga att det är. Lokalen är stor, med två barer och bord i flera olika sektioner. Man får direkt känslan av att vara i ett internationellt sammanhang, en typ av restaurang som man hittar i storstäder som New York eller London. Avslappnat och stilrent, och vuxet. Förutom att käka middag kan jag tänka mig att det är trevligt att droppa in för en AW på fredageftermiddagar också.    Personalen var supertrevlig och uppmärksam, jag fick snabbt beställa ett glas champagne medan jag väntade på mitt sällskap. Medan jag satt där gick det omkring en fotograf från Svenska Dagbladet som fotade restaurangen till något reportage. Han bad mig sitta ner och så tog han en massa bilder på mig och de som satt runtomkring, lite svårt att sitta och låtsas vara bekväm haha. Får väl se om jag hamnar på bild i tidningen någon dag framöver.      Vi hoppade förrätterna och gick direkt på varmrätten. Jag tog en dovhjort med rotselleri, grönkål, kålrabbi och svartvinbärssky. Väldigt gott, speciellt grönkålen som jag gissar var friterad lite snabbt, sjukt krispig.    Men kvällens vinnare var nog ändå Carros rätt, den vegetariska bakade rotsellerin med grönkål, karamelliserad grädde, hasselnötter och vassleskum. Wow! Den smakade smör och nöt och grönkål i en enda härlig röra. När Carro inte orkade äta hela sin så åt jag hennes också.    En mycket bra torsdag helt enkelt. Hillenberg får alltså väldigt fint betyg från mig och jag går nog snart tillbaka igen.