Hemmagjord remouladsås
Jag älskar remouladsås. När jag var liten så var en av mina favoriträtter panerad fisk med remouladsås, ni vet den gula såsen man köpte färdig i flaska. Gud så god den var! Nuförtiden skulle jag inte få för mig att köpa en färdig flaska remouladsås dock. Dels för att den förmodligen innehåller sjuttioåtta tillsatser, men också för att det är så superenkelt att göra en egen - en minst lika god om inte bättre. Såhär brukar jag göra: Remouladsås (4-6 personer) 1 liten rödlök 10 st skivor smörgåsgurka 2 dl majonnäs 2 dl creme fraiche 1 msk citronsaft ca 1 tsk curry salt peppar 1. Finhacka lök och smörgåsgurka och häll i en skål 2. Blanda ner creme fraiche och majonnäs. Jag höftar alltid litegrann men ungefär ska det vara 50/50. 3. Pressa i citronsaft och curry efter smak 4. Salta och peppra. Blanda. Färdigt! Ät direkt eller förvara i kylskåp i 2-3 dagar. bb