Hemmagjord Nutella
Finns det något bättre än att stoppa en stor sked i en burk Nutella och äta rakt upp och ner? Ja, det skulle i så fall att stoppa en stor sked i en burk hemmagjord Nutella och äta rakt upp och ner. Igår testade jag för första gången att göra det och det blev riktigt gott. Ungefär tusen gånger mindre socker än originalet gör att man kan äta det mycket oftare, hurra! Dessutom är det ju en perfekt julklapp till vänner och familj om man paketerar det lite fint. Hemmagjord Nutella 100 g mörk (70%) choklad 150 g hasselnötter 3 tsk raw honung 1/2 tsk vaniljpulver 1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll hasselnötterna i en ugnsform och rosta i ugnen i ca 20 minuter. 2. Smält chokladen i ett vattenbad och låt svalna. 3. Ta ut nötterna när de börjar lukta mycket hasselnöt och skalet släpper. Låt svalna något, lägg dem i en handduk och gnugga tills det mesta av skalen har lossnat. Lägg i en matberedare och mixa tills nötterna har bildat som ett smör. 4. Tillsätt den smälta chokladen, vaniljpulver och honung. Rör om tills du är nöjd med konsistensen på din kräm. Förvara i en burk i kylen i upp till en månad! Tips: Ät chokladkrämen med några bitar äpplen för ett hälsosamt och gott mellanmål.