Hemmagjord-kebab-sallad
Vad kul att så många av er tyckte det var en kul idé med en kylskåpsvideo! Ska försöka knåpa ihop en så fort jag får möjlighet. Måste kanske lära mig något typ av videoredigeringsprogram också. Det löser sig. Vem har sagt att hälsosam mat behöver vara tråkig? Ingen förmodligen, men ni fattar. Ikväll åt vi min hemmagjorda kebab (gyros) (den är amazing) tillsammans med en fräsch sallad och vitlökssås. SÅ GOTT! Medan jag lagade kollade jag som vanligt på en tv-serie, älskar kombinationen laga mat + kolla tv. Just nu följer jag The Leftovers som är sjukt spännande. Tips! Och här kommer receptet på gyrosen för den som vill prova. Jag rekommenderar er alla att göra det, ni kommer inte att ångra er. (3-4 personer) Gyros700 g fläskkarré 2 msk tamari eller soja2 tsk sambal oelek 2 klyftor vitlök1 tsk olivolja1 tsk spiskumminsaltpeppar valfria grönsaker: sallad, tomat, gurka, rödlök etc. fetaostev. lite pinjenötter Vitlökssås 1 burk crème fraîche 2 vitlöksklyftor en handfull färsk basilikaen skvätt citronsaftsalt peppar Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Skär fläskkarrén i strimlor och lägg i en bunke. Har karrén väldigt mycket fett går det bra att rensa bort en del men det ska fortfarande vara fett kvar på köttet. 3. Häll soja, olivolja, sambal oelek, vitlök och kryddor i bunken. Blanda om och låt stå en stund och marinera. 4. Lägg köttet i en ugnsfast form och tillaga i ugnen i ca 40-50 minuter. Höj värmen till ca 250 grader de sista tio minuterna för att få det riktigt knaprigt. Tillsätt även lite pinjenötter de sista minuterna om du vill det. 5. Gör vitlökssås genom att blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. 6. Skär de grönsaker du vill ha till din kebab, lägg tillsammans med kött och vitlökssås på en tallrik. Smula fetaost över!