Helt perfekt tillagad lax i ugn
Minns ni att jag tillagade kyckling på ett så himla bra sätt för några månader sen, så att den blev sådär löjligt saftig och god? Nu har jag gjort likadant med lax och det är nästan ÄNNU bättre. Helvete vad gott det är med saftig och mör lax. Den tar längre tid och den ser nästan rå ut men jag lovar att det är värt väntan. Receptet kräver att du har en ugn som kan hålla sig stadigt på 60-70 grader (min gasugn går alltså fetbort, jag fick låna hos en kompis) men annars är det minimalt med ansträngning som krävs. Servera till allt som är gott med lax. Perfekt lax i ugn (4 personer) 500 g bit av laxfilé 3 msk salt3 msk olivolja Bakplåtspapper Sätt ugnen på varmluft, 65-70 grader. Lägg laxfilén på en tallrik. Gnid in rikligt med salt så att det täcker fisken. Låt stå i 30 minuter. Skölj av saltet och klappa fisken torr med en ren handduk. Lägg laxfilén på ett ark bakplåtspapper. Täck med olivolja och vik sedan ihop pappret till ett tätt paket runt laxen. Tillaga i ugnen i ca 1,5 timme, tills innertemperaturen är ca 55 grader.