Helgkasse från Kött & Fiskbaren
God morgon! Hade ni en mysig Alla Hjärtans Dag? Jag och M körde på hemmakväll med gott vin och god mat – helt perfekt faktiskt. Vi hade bokat en helgkasse från Kött & Fiskbaren inför gårdagen. Det innebär att man hämtar upp en påse med tre rätter, där varje rätt i princip är lagad och det enda man behöver göra är att värma på och steka köttet. Vår meny såg ut såhär: Löjrom ”Brioche”med citroncremé, rödlök och dill Tenderstrip ”Rossini”med tryffel och fondantpotatis Chokladmousse ”Gáteau”med mango och gräddfil Låter väldigt trevligt, eller hur? Well, det blev inte riktigt som vi tänkt oss. För det första vaknade jag upp till att läsa en recension på DN.se som verkligen totalsågade Kött & Fiskbaren. De fick en etta i betyg och som ni förstår var vi efter det inte jättesugna på ett egentligen hämta upp den där kassen. Bestämde oss dock för att ge stället en chans, man kan ju inte gå på en enda recension utan att prova själv. Så vi tog en promenad ner till Vasagatan för att hämta upp den. Väl framme visade sig det sig att vår beställningen inte fanns. Den påse jag hade ringt och beställt i tisdags hade helt enkelt inte registrerats och de hade inte några extra. Märkligt! Dock blev helt fantastiskt bemötta av killen i charken som bad om ursäkt hur många gånger som helst och verkade uppenbart upprörd över att det hade blivit som det blev. Han såg till att sätta ihop en näst intill komplett kasse åt oss ändå (det enda som inte fanns var fondantpotatisen), gav oss lite extra mat i form av skagenröra och lät oss inte betala mer än 100 kr (originalpris 390 kr). Det är bra service! Vi gick därifrån glada och utan att tycka mindre om Kött & Fiskbaren för det. Eftersom vi inte fick något tillbehör till köttet i påsen fick vi gå en extra runda till mataffären men det kändes helt okej. På kvällen när det var dags att laga maten fick M vara ansvarig för förrätten och jag för varmrätten. Löjromen med brioche lät mycket bra på papper men tyvärr funkade det inte alls. Det söta brödet tog över all smak och vi hade inte heller fått med någon citroncremé i påsen så vi fick använda gräddfilen som egentligen skulle vara till chokladmoussen. Den var nog lite sötad för det blev bara.. sött. Köttet däremot såg väldigt fint ut och den skulle först stekas, sen in i ugnen för att bli klar. So far so good, tills jag efter en stund när köttet stod i ugnen insåg att den hade stängts av! Vi har gasugn och den gör så ibland, speciellt när man har låg värme. Helt värdelöst! Så efter en halvtimme ungefär tog vi ut köttet och trots det var det väldigt rått. Dock smakade det väldigt gott och tillsammans med tryffelskyn (mmm!) och min hemmagjorda sötpotatismos blev det en bra varmrätt. Efterrätten bestod av en chokladmoussetårta som var god men ingenting speciellt. Vid första tuggan sa jag till M "Om den här hade serverats på ett flygplan så hade det inte känts konstigt" men den smakade faktiskt bättre ju mer man åt av den. Mangokompotten man fick till kändes dock lite väl mycket som barnmat. Sammanfattningsvis var upplevelsen lite upp-och-ner, där vissa grejer berodde på maten och andra berodde på ren otur. Bemötandet vi fick på Kött & Fiskbaren imponerade på oss båda och jag kan inte säga något ont om dem annat än att förrätten hade behövts tänkas om litegrann. Jag ser fram emot att gå dit och äta någon gång och se med egna ögon (och smaklökar) hur bra restaurangen egentligen är. Killen i charken gav mig i alla fall hopp.