Hamburgarkväll med naturbeteskött

Igår var det burger night här hemma! Petra, Jesper och Alex var här och vi hade en superkul kväll med hemmagjorda burgare, spontana geografilekar (!) och demo av senaste Resident Evil på Playstation (spela INTE om du som jag är lättskrämd). Ända sedan jag fick en ny köttkvarn att prova här hemma så har jag mer och mer uppskattat det fina i att mala kött själv. Det begränsar en inte att gå till butiker som har den servicen, utan man kan köpa riktigt bra kött från små butiker och göra grovjobbet själv istället. Igår köpte jag ett otroligt fint kött från Eat Ekoaffären som vi gjorde burgare av. Högreven kommer från gräsbetande kor i Svartådalen och wow, vilken skillnad på färg och mörhet.  Ser ni vilken mörk färg köttet har? Korna betar örter och gräs vilket gör både en mörkare röd färg och en godare, djupare smak. De får beta fritt hela sina liv, de blir inte utsatta för stress och de får inga tillväxtshormoner eller antibiotika. Jag har ju pratat om detta mycket tidigare, men det blir verkligen mer och mer viktigt för mig att försöka använda så bra kött som möjligt så ofta som möjligt - och hellre äta vegetariskt oftare om det är svårt att få tag på. För miljön, för djuren, för hälsan och för smakens skull. Tips på butiker som säljer bra kött i Stockholm innerstad: - Eat Ekoaffären (100% ekologiskt)- Paradiset Matmarknad (bra köttdisk, kunnig personal)- Urban Deli (hög kvalitet)- Stockholm Matmarknad (bra på både kött & fisk)