Halv Grek Plus Turk

Hej tisdag! Sitter just nu på ett café tillsammans med Jessica och lever frilansliv. Det är mycket härligare än att leva frilansliv ensam kan jag säga. Åt precis en hel kanelbulle vilket ger mig lite ångest nu, inte för att jag tror att jag ska bli tjock utan för att jag går emot mina egna principer om att inte äta socker på vardagar men äsch. Shit happens! Det var för övrigt en riktigt god kanelbulle som jag ska berätta om en annan gång.    Idag åt jag lunch på ett ställe på Östermalm som jag hört talas om men inte besökt tidigare, Halv Grek Plus Turk. Vad det lustiga namnet betyder har jag faktiskt ingen aning om, mer än att de serverar mat från Medelhavet med tonvikt på grekiskt och turkiskt. Dagens lunch kostar 140 kr och man får välja mellan typ fem olika huvudrätter med ett tillbehör. Jag tog grillad oxfilé med grekisk sallad. Jag är alltid lite skeptisk mot kött på lunchrestauranger, speciellt dyrt kött vars kvalitet inte reflekteras av priset, men bestämde mig för att strunta i det idag eftersom jag inte kunde komma på något annat på menyn som jag var sugen på. In kom en stor sallad med en liten oxfilébit på, precis lagom. Salladen var fräsch och god, även köttbiten smakade bra. Det enda jag kunde varit utan var det currysmör som låg på, det skar sig med de andra smakerna och hade kunnat bytas ut mot t ex vitlökssmör. I övrigt bra, om än inte något helt amazing.