Halstrad tonfisk med Leila Lindholm

Det är vääääldigt mycket events och grejer nu. Det blir ju så när hösten precis har börjat och alla nya kollektioner släpps, restauranger lanseras osv. Och så får jag mycket fler inbjudningar nuförtiden än vad jag fått tidigare, vilket ju är roligt. Hoppas att ni inte tröttnar bara? Ni får säga till om det blir för mycket, men på det här sättet får ni ju en liten inblick i min vardag också.    I veckan var jag på ett event i alla fall som anordnades av Ellos i samarbete med Leila Lindholm och hennes nya kollektion av förkläder, kuddar och andra textiler. Vi var på Food Lab på Artillerigatan (där jag ju var förra veckan med Tefal) för att laga en gemensam lunch. Jag och de två som var i mitt lag fick i uppdrag att göra en gurksoppa med räkor. Tyckte det lät rätt tråkigt först men det blev faktiskt supergott. Och så enkelt! Men allra, allra godast på menyn var den halstrade tonfisken med avokadosallad. Wow! Delar med mig av receptet här nedanför så att ni kan testa själva, perfekt som bjudmat till helgen.        Vår gurkstation. Leila kom och hjälpte till att smaka av och slänga gurkskal.      Den magiska tonfisken. Här kommer receptet:  Halstrad tonfisk-sashimi med avokadosallad   4 PORTIONER   500 g färsk tonfisk (av sushikvalitet) 100 g pinjenötter 4 avokado 1 kruka koriander5 droppar sesamolja FlingsaltSvartpeppar från kvarn Olivolja   DRESSING   1⁄2 dl japansk soja Saft av 1 citron 1⁄2 jalapeño   1. Gnid in tonfisken i lite olivolja och krydda med flingsalt och svart- peppar. Hetta upp en stekpanna och halstra tonfisken hastigt i pannan så att den precis bara får lite stekyta runt om (den ska fortfarande vara helt rå inuti).   2. Skiva tonfisken så tunt som möjligt och lägg ut skivorna på ett serveringsfat. 3. Rosta pinjenötterna med lite flingsalt i en het stekpanna.   3. Tärna avokadon och blanda den med pinjenötter och grovt hackad koriander, smaksätt med salt, svartpeppar och sesamolja. Skiva jalapeñon lövtunt.   4. Blanda samman soja och citronsaft och skeda det över fisken. Strö över tunt skivad jalapeño.   En alldeles ypperlig lunch. Men alltså, what's up med mina handleder? De lever sitt eget liv och det är inte första gången jag märker att jag böjer dem jättekonstigt när jag äter eller skär någonting. Ser inte så graciöst ut haha.  Alla foton tagna av Frida Möller/Studio Emma Svensson.