Grönkålssallad med parmesan

Som en fortsättning på temat grönkål tänkte jag tipsa om något som inte smakar äckligt (se gårdagens inlägg). Med inspiration från Linneas svartkålssallad som vi lagade i TV4 i lördags (du hittar receptet i hennes bok) gjorde jag idag en så bra grönkålssallad till lunch. Egentligen räcker det med grönkålen som enda grönsak, speciellt om du har något protein vid sidan om, men för att göra den lite mer matig hade jag i avocado och tomater.    Grönkålssallad med parmesan  grönkål tomater avocado  citronsaft olivolja salt peppar rostade hasselnötter  parmesan  1. Halvera och rosta hasselnötter i ugnen på ca 200 grader i 10 minuter eller tills de fått fin färg.    2. Blanda olivolja med en skvätt citronsaft, salt och peppar. Massera in dressingen i grönkåenl i en skål.    4. Tillsätt tärnad avocado och tomater, rör om lite lätt.     5. Toppa med rostade hasselnötter och parmesanost. Ät!