Glassprovning på en torsdag

  I torsdags var jag inbjuden till en himla rolig grej - glassprovning! Det var Häagen Dazs som tillsammans med Fredrik Zäll från Glassakademin höll i en presentation av tre nya smaker som har lanserats nu till våren: Summer Berries, Chocolate Salted Caramel och Cookie & Dough Chip. Förutom glass bjöds det på champagne och tre olika snittar som Fredrik hade skapat med inspiration från de tre smakerna. På bilden nedan ser ni smörstekt surdegstoast med chevré och blåbärshonung. Så gott!       Min favoritsmak av glassarna var nog Summer Berries. jag brukar inte vara så "fruktig" i min glassmak men den här var verkligen krämig och god. För mig är det ju viktigt att maten jag äter inte innehåller en massa onödiga tillsatser och Häegen Dazs grundfilosofi är att basera sin glass på endast naturliga råvaror: grädde, ägg, mjölk och socker. Det känns bra! Visste ni förresten att anledningen till att mer naturliga glassar är så hårda när man tar ut dem ur frysen är för att det inte har vispats in så mycket luft i dem? Billigare glassar har vispats för att öka i volym (blir ju billigare råvarukostnad) och då måste man tillsätta ett stabiliseringsmedel för att inte glassen ska falla ihop. Jämför vikten på en billig och en lite dyrare glass nästa gång du är i mataffären - volymen är kanske densamma men den billigare kommer förmodligen att väga mindre.