Fulmat till finmat

Någon gång ibland, inte ofta men ibland, äter jag halvfabrikat för att jag helt enkelt inte orkar laga mat. Igår innan vi åkte tillbaka mot Stockholm var en sådan dag. I frysen låg det färdiga fiskpinnar och i kylskåpet en flaska med remoulad, och den kombinationen kan ju vara så barnsligt god om man gör den rätt. Därför kommer nu några tips på hur man kan få sånt man annars ser som "fulmat" till något som faktiskt inte är så farligt fult: - Tillaga halvfabrikatet på det bästa sättet Ska du äta panpizza? Gör den i ugnen. Färdiga pommes frites? Fritera i ghee. Fiskpinnar? Stek i äkta smör på medelvärme under lång tid så att fisken blir mjuk på insidan och krispig på utsidan med en fin färg. Dessa små trick gör underverk för smak och konsistens.  - Satsa på tillbehören Bara för att en del av maträtten är ett halvfabrikat behöver inte allt vara där. I bilden ovan äter jag fiskpinnarna tillsammans med egenodlade nypotatisar som fått koka med salt och egenodlad dill + persilja. Då känns det plötsligt ganska mycket lyxigare. Jag övervägde att göra egen remoulad eftersom det är så enkelt men tidsbristen sa stopp, annars hade jag gjort det också. - Köp det bästa halvfabrikatet som går att få tag på Det är skillnad på produkter och produkter, det vet vi ju. Köper jag färdiga köttbullar någon gång ser jag alltid till att köpa de ekologiska, de som har högst kötthalt och som innehåller minst knasigheter. På fiskpinnar kan man kolla på bröd/fisk-ration - är det mycket mer bröd än fisk betalar man ju mest för smulor.