Frukost: French toast roll med Nutella & bär
Det ska bli en godisfri helg men bara för det behöver jag ju inte missunna mig något gott - och frukosten jag åt imorse kan inte beskrivas som något annat än SKITGOD! Jag fick idén av en bild i mitt Instagram-flöde och efter lite googling hittade jag ett recept som jag sen gjorde om lite utifrån vad jag hade hemma. Egentligen ska man använda ljust rostbröd (jag hade surdegsbröd) och jordgubbar (jag hade frysta blåbär och hallon) men det gjorde ingenting för smakupplevelsen. French toast roll med Nutella och bär (2 pers) 4 skivor bröd 4 msk Nutella en handfull färska eller frysta bär 1 ägg 2 msk grädde en nypa salt 1 dl florsocker smör att steka i 1. Skär bort kanterna från brödet och kavla ut skivorna tunt. Då blir de lättare att rulla ihop. 2. Bred 1 msk Nutella på varje skiva bröd och toppa med tinade eller färska bär. Rulla ihop brödet till en rulle. 3. Vispa ihop ägg, grädde och salt i en bunke. Lägg en klick smör i en stekpanna och sätt spisen på medelhög värme. Häll florsocker på en tallrik. 4. Doppa rullarna i äggblandningen och skaka av. Lägg rullarna i stekpannan och stek på alla sidor tills de får en fin färg. 5. Rulla rullarna i florsockret på tallriken direkt när de kommit från stekpannan. Servera!