Frozen yoghurt chocolate swirl
Halloj! Vi är tillbaka i Stockholm och som vanligt varje år börjar ”mitt nya liv” nu i januari. Nä, inte riktigt. Däremot är jag väldigt bestämd på att bli av med det sockerberoende jag verkar ha fått under graviditet och första tiden med bebis. Har ätit godis typ varje dag!! Inte hållbart. Från och med ni blir det sparsamt med sötsaker på veckodagar, så kan jag ändå avnjuta min godispåse på lördagar. Men för att lyckas kommer jag behöva ha något nära till hands när suget kommer, så när jag såg det här inlägget hos Lisa bestämde jag mig för att göra nägot liknande att ha i frysen. Det blev så gott! Man kan ju toppa det med lite vad man vill tänker jag, själv blev det mycket choklad för min del. Såhär gjorde jag: Du behöver: Fet yoghurt Stevia eller honung Vaniljpulver 70% mörk choklad Toppings t ex nötter, bär, kokosflakes, ätbara blommor etc. Vispa ihop yoghurten med sötning och Vaniljpulver. Sprid ut på en bit bakplåtspapper i en form eller på en bricka. Smält chokladen över ett vattenbad. Häll chokladen över yoghurten i ett swirl-mönster, använd en gaffel för att blanda ut lite om du vill. Toppa med valfria toppings och ställ i frysen i någon timme. Dela sedan i munsbitar. Förvara i frysen och avnjut när du blir sötsugen!