Friterade haricot verts

Häromdagen när jag inte hade något att göra på kvällen bestämde jag mig för att testa en sak jag velat göra länge: friterade haricot verts! Denna sidedish återfinns ju på en hel del hamburgerställen och jag tycker att de är ett bra substitut till pommes frites om man vill vara lite nyttigare. Alla varianter jag har smakat har dock varit friterade i vanlig vegetabilisk olja och eftersom jag inte i onödan vill få i mig fetter som förstörts av upphettning så bestämde jag mig för att fritera i ghee. Jag älskar ju ghee, och här har jag skrivit om hur man gör det hemma själv - annars går det att köpa i de flesta mataffärer. Resultatet blev verkligen över förväntan! Gheen bidrog med en riktigt god, smörig smak och haricot versen blev både krispiga och gyllene. Såhär gjorde jag:   1. Ta fram frysta haricot verts. Skaka av eventuell is och "snö". Lägg i en bunke. 2. Hetta upp ghee i en kastrull till ca 170-180 grader. Du behöver inte fylla upp hela kastrullen, men så att det blir typ en halv decimeter över botten när det har smält. 3. Lägg i de frysta haricot vertsen, lite i taget så att oljan inte blir för snabbt nerkyld. Fritera i några minuter per omgång, tills haricot vertsen blivit gyllenbruna. 4. Låt torka en stund på hushållspapper. Blanda sedan med salt och chiliflingor. Servera direkt, som tillbehör eller för sig själv med en god majonnäs (jag gjorde en blandning av majonnäs och Tabasco Chipotle som passade fint till.